Életvidám időskor

Életvidám időskor

4+1 tipp a tavaszi feltöltődéshez!

2017. március 19. - viragzopuszta
Itt a tavasz, egyre könnyebben juthatunk friss és minőségi zöldségekhez, akár saját kertünkből is. A szervezet ismét feltöltődik, vitaminraktáraink megtelnek. Energikusabbak leszünk, könnyedebbnek érezzük magunkat, de hogyan tudjuk lelkünket is feltölteni?
 

 

1. Menjünk ki a zöldbe!

A XXI. század embere a legtöbb idejét a négy fal között tölti, mesterséges fények között és egyre eltávolodik a természettől. Keressünk egy közeli erdőt, tavat, akár egy zöld parkot, ahol piknikezhetünk és közel lehetünk a fákhoz, fűhöz, bogarakhoz. Emlékszem kislány koromban mennyire szerettem megfigyelni a pásztortáskát, a hangyák menetelését, a pillangókat. Jó újra és újra rácsodálkozni a természet apró szépségeire. 

 

2. Napozzunk!

A legjobb D-vitamin forrásunk a napfény. Ha tehetjük, akkor reggelizzünk a kertben, vagy a teraszon; olvassunk egy izgalmas regényt, hívjuk át a barátainkat, családtagjainkat egy kávéra, így több legyet is üthetünk egy csapásra. Nem árt már ilyenkor is odafigyelni, hogy a kritikus időszakban sokat ne tartózkodjunk a napon, továbbá figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre is!

3. Mozogjunk!

Biztosan mindenkinek van valami kedvenc szabadtéri mozgásos aktivitása. Ez lehet egy hosszabb séta egyedül, a párunkkal, vagy éppen túra a baráti társaságunkkal; esetleg átbiciklizhetünk egy közeli városba/községbe. Egyre több helyen van a lakosság által is látogatható foci-, és kosárlabdapálya, de akár a családdal is kimehetünk egy rétre kiütőzni.

4. Menjünk a piacra!

A friss zöldség, gyümölcs illata is jótékony hatással lehet lelkünkre. Ne akarjunk mindent gyorsan megvásárolni, gyönyörködjünk a szebbnél-szebb árukban és kerüljön a kosárba olyan termék is, amit eddig nem használtunk, próbáltunk.  Ilyen lehet például a méltán népszerű medvehagyma.

4+1! Ne aggodalmaskodjunk!
Valamiért mindig lehet(ne) aggodalmaskodni, idegeskedni, de attól még nem javul a helyzetünk - sőt! Csak magunkat romboljuk. Próbáljunk meg azokra összpontosítani, amik megerősítenek, feltöltenek, így olvassuk újra el az első 4 pontot és cselekedjünk! ;)
bicycle-788733_960_720.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletvidamidoskor.blog.hu/api/trackback/id/tr412350357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása